Geçtiğimiz postlarda duyurusu vardı hatırlarsanız. Soğuklar daha
fazla bastırmadan etkinlik tarihini 10 Kasım haftasonu olarak belirledik.
Takvimlerinizde işaretlemeyi unutmayın!!!
Öncelikle bu bir gönüllü etkinlik olduğundan (ki herkes farklı
zamanlarda, sabah, akşam vs. gelecek) araç organizasyonu yapmayacağız.
Bizler de herkes gibi kendi imkanlarımız ile gelmeye çalışacağız.
Gelidonya Feneri bizleri bekliyor. |
Şöyle ki;
- - 10 Kasım Cuma: Karaöz’de toplanma. Antalya’dan Kumluca Otogarı’na geldiğiniz takdirde ortak bir iletişim sistemi ve buluşma noktası oluşturulur, taksi veya minibüs ile Karaöz’e ulaşılabilir. Kamp Karaöz sahilde katılımcıya göre Karaöz sahil veya Korsan Koyu civarında olacak. Dolayısıyla etkinlik için çadır gerekecek.
- - 11 Kasım Cumartesi: Gelidonya’ya yürüyüş ve temizlik. 1 saat kadar temizlik ve molanın ardından Adrasan’a yürüyeceğiz. Yürürken yol üzerinde geçtiğimiz günlerde gördüğümüz yakılarak yok edilmeye çalışılmış!! Konserve tenekelerini de toplayacağız. Artık ne çıkarsa bahtımıza.
- - 12 Kasım Pazar: Opsiyonel gün. Pazartesi işbaşı yapacak olanlar Adrasan’dan Antalya’ya dönebilir (yine kendi imkanları ile). Kalabalık olursa araç organizasyonu yapılabilir. Adrasan’dan Çıralı’ya Musa Dağı üzerinden yürüyüş. Tabii ki yine çöp toplayarak. Akşam Çıralı’da kamp.
- - 13 Kasım Pazartesi: Çıralı’da uyanıyoruz. Kahvaltı’dan sonra dönüş. Kalabalık olursak araç transferini ayarlayabiliriz.
Çadırım yok pansiyon konaklama yaparım diyenlere “hayır”
diyemeyiz. Karaöz, Adrasan ve Çıralı’da pansiyonlar var. Etkinlik saatini
kaçırmadan bu tür bir konaklama da tabii ki kabul olabilir.
Bu etkinlik farkındalık yaratabilmek için gönüllü olarak
yapılıyor. Diğer bir güzel yanı da birbirimizi tanımak için fırsat yaratıyor
olması. Sosyal dünyada yazarken kelimeler, cümleler, vurguları dikkatli seçmek
gerekiyor ama yüzyüze çok daha rahat oluruz emin olun. En önemlisi de umarım
Likya’nın unutulmaz manzarasının yıllar boyunca huzur ve güzelliklerle
hatırlanmasına vesile oluruz.
Katılımcı sayısının biraz daha ortaya çıkması ile ilerleyen
günlerde zorunlu malzeme bilgisini vereceğiz.
Sevgiler
Altuğ
SÖZCÜ GAZETESİNDE KONU İLE İLGİLİ HABER
http://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/likya-yolunda-anlamli-etkinlik/
ETKİNLİK DETAYLARI
SÖZCÜ GAZETESİNDE KONU İLE İLGİLİ HABER
http://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/likya-yolunda-anlamli-etkinlik/
ETKİNLİK DETAYLARI
ULAŞIM
Karaöz ulaşım açısından zor bir lokasyon. Kumluca veya Mavikent’ten yürümeyi düşünürseniz yarım gününüzü ayırmanız gerekebilir. Yol asfalttır. Mavikent-Karaöz yaklaşık 10 km., Kumluca-Karaöz 15 km.ye yakın.
Karaöz’e ulaşmak için öncelikle Kumluca’ya gelmek gerekiyor. Kumluca’ya gerek Antalya gerekse Fethiye yönünden araçlar bulunuyor. Batı Antalya turizm gibi Fethiye veya Antalya Otogar kalkışlı SAHİLDEN giden (YAYLA DEĞİL. ÇOK ÖNEMLİ.) araçlara binmek gerekiyor. Antalya Otogar’dan Kumluca yaklaşık 1.5-2 saat, Fethiye’den Kumluca’ya yaklaşık 3,5-4 saatte ulaşılır.
Antalya Havaalanından Otogara Tramvay, Havaş veya Belediye Otobüsleri ile araç değiştirmeden ulaşabilirsiniz.
Kumluca’da indikten sonra ulaşım Mavikent’e sık olan minibüsler ardından taksi ile olabilir.
Tam katılım sayımız ve ulaşım saatlerimiz dağınık olacağı için araç organizasyonu yapmamıyorum. Ancak belli bir sayıya ulaşılıp Kumluca’da beklenirse, Kumluca’dan Karaöz’e minibüs ayarlanabilir. Hatta geç saate kalacaklar için bu tür bir ulaşım imkanı sağlanabilir. Karaöz’e ulaştıktan sonra dönüşü dert etmeyin.
Araçları ile gelecekler için dönüşte araçlarına daha rahat ulaşabilmeleri için Kumluca’ya park edebilirler. Bir önerim de Karaöz’e de araçlarınız ile gelip dönüşte yukarıdaki ulaşım rotasını takip etmeniz gerekecek.
Adrasan ve Çıralı’ya ulaştıktan sonra toplu dönüş olduğu takdirde anayola veya Kumluca Otogarı’na araç ayarlayabilirim. Katılım ve sayıya göre karar veririz.
KONAKLAMA
Konaklamamız çadır ile olacaktır. Pansiyonda konaklamayı düşünenler için de pansiyon bilgilerini paylaşabilirim. Herkes için tek bir yola çıkış saati olacaktır. Karaöz’den yola çıkış saatimiz en geç 08:00’dir. Malum artık günler kısa. Akşama kalmayız ama çok da sıkışmayalım.
Konaklama lokasyonları Karaöz merkezinde sahil olarak belirledik. Korsan Koyu da güzel olabilir ama gerek katılımcı sayısı, gerekse akşama doğru geleceklerin grubu bulabilmemerlnin kolay olması bakımından kampı merkezde yapacağız. Akşam karanlığında kimsenin Korsan’a yürümelerini istemem.
Kamp için temel malzemelermiz tabii ki çadır, uyku tulumu ve mat. Bu maksimum 2 günlük ve grup etkinliği olduğu için detaylı malzeme listesi yazmak istemem. Ancak SAKIN AĞIR çanta ile gelmeyin. İki gün için hiç gerek yok. Ancak en zaruri malzemeler Çadır, Tulum, Mat, Polar, Pantolon, Yağmurluk, sayısı tercihinize göre değişen yedek çorap ve giysi, yürüyüş ayakkabısı, kullanıyorsanız kişisel ilaçlarınız olmazsa olmazlarımız. Hava geceleri serin olabilir. Üşümeyin.
Yolun başında varsa kronik hastalığı, böcek veya doğada herhangi bir alerjisi olan arkadaşların mutlaka bilgi vermeleri gerekiyor.
Ve etkinliğin amacı olan ÇÖP POŞETİ. Evlerimizde kullandığımız ince olanlardan getirmeyin. Elinizde taşırken dallara takılıp yırtılmaması için kalın olanları tercih edin. Her yürüyüş gününüze bir poşet düşünün. Büyük boy market poşetleri de olabilir.
Bu toplu bir etkinlik ancak yürüyeceğimiz rota uzun ve aralarda istasyonlar yok. Yerleşimler haricinde “ben bırakıyorum, geri dönüyorum” diyebilmeniz mümkün değil.
KONAKLAMA ALANI ve YÜRÜYÜŞ SAATLERİ
HATIRLATMALAR
Özellikle dikkat edeceğim ancak ardımızda en ufak bir çöp, sigara izmariti, kutu meşrubat, şişe kapakları, konserve tenekeleri bırakmamamız gerekiyor. Ortaya bir çöp poşeti koyarız herkes onun içerisine bırakır. Yola çıkışta atarız. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz.
Hem günlerin kısalması hem de toplu olarak daha konforlu yürüyebilmemiz için yola çıkış saatlerimiz “net” olacaktır. Hani “Biz 1 saat önden yola çıkalım”, “arkadan yetişelim”, “biz yolu biliyoruz” şeklinde önerileri birbirimize yapmamamız çok iyi olur. Bu toplu bir etkinlik daha da önemlisi birbirimiz ile tanışma karşılıklı bilgi alışverişi olarak bakalım lütfen.
YEME İÇME
İki gün için kamp ocakları taşımamanızı tavsiye ederim. Karaöz’de çok teşekküllü olmasa da bakkal var. Adrasan ve Çıralı’da da var. Cuma akşam yemeği, Cumartesi sabah kahvaltısı ve yolda öğle yemeği için 3 öğün yeterli olur. Ekstradan da 1 öğün de yedek bulunsun. Eksikleri Adrasan’da tamamlar sonraki parkur olan Çıralı’ya Adrasan’da aldıklarımız ile yürürüz. Adrasan’daki marketin de sezon kapanmış olacağı için çok teşekküllü olduğu söyleyemem ama aç kalmazsınız.